Beranda > CERITA > Pernikahan Di Bawe Umur…

Pernikahan Di Bawe Umur…

Karna kemiskinanlah seorang janda di kampung bernama Komala menikahkan anaknya Hindun nyang baru sebulan dapet kaen kotor.Hindun juge masih senang maen karet dan bola bekel ame temen-temennye.Tapi ape mau di kate,pinangan seorang dude tue name Ra`usin,55 tahun,yang ber profesi sebagai tengkulak ubi,di terimanye juge.Pernikahan di selesaikan di KUA,tanpe kenduri.Sementara mantu tinggal ame mertue.Rumah KOMALA ade due kamar.Semule tuh kamar di pake koskosan ame prumpuan kantoran.

Malam pertama terdengar suare Hindun dari kamarnye,ie berteriak.Tak lama kamar maknye di ketok-ketok.

Komala : Ade ape sih Dun ?

Hindun : Mak Hindun takut,Hindun tidur ame mak aje deh.

Komala : Emang kenape Hindun takut ?

Hindun : Ade uler bute Mak keluar dari clane Bang Ra`usin,Hindun takut di catek.Serem Mak,tuh uler uget-uget.

Komala : Tu,uler piaraannye bang Ra`usin.Gak bakal nyatek.Palingan die lagi cari pemandangan.

Hindun : Nyari pemandangan apa`an Mak malem-malem begini.Bodo`ah pokoknye Hindun mao tidur ame Mak.

Komala : Bae deh.Tapi besok tidur ame Bang Ra`usin lagi ye…

Besok malemnye lagi-lagi Komala di kejutin ame teriakannye si Hindun,lalu terdenger ketukan di kamarnye.

Komala : Ape lagi sih Dun,ape lagi,Mak keseldeh ame Hindun…

Hindun : Mak sih bole kesel,Hindun ogah mak,Ogah! Masa` Bang Ra`usin ude tue-tue minta nenen.Pan nenen sepesial buat orok mak kalo die dahge…

Komala : Siape tau Bang Ra`usin juge dahge,aus kali die kacapean searian nyari duit.

Hindun : kalo emang die dahge pan di kamar ade aer seteko,itu aje die sruput.

Komala : Hindun! Ini terakhirye.Besok-besok mak gak mau di ganggu lagi.

Hindun : Iye deh mak.

Besok malemnye kagak kedengeranlagi suare Hindun betereak,yang ade suara kamar Komala di ketuk-ketuk. Bukan maen Komala keselnye.Die gak bukain tuh pintumelaenken triak dari dalem kamar.

Komala : Ape lagi sih Dun.Mak gak mau urusin lagi.Kalo Hindun masih begini terus,pegi deh dari sini.Mak gakl bakal ngakuin anak lagi.

Ra`usin : Bu ini saye,mantu,Bu.

Komala : O Ra`usin,ade ape ye ?

Ra`usin : Mulain nih malem saya balik aje deh bu ke tempat kontrakan saye.Hindun saya kasih balik ke ibu.

Komala : ade ape ye, anak saye di talak ?

Ra`usin : Maafken saye Bu,ape boleh buat,saye kaga tahan ame si Hindun…

Komala : Ga tahan kenape ye ame si Hindun,kalo saye bole tau…

Ra`usin : Semaleman die maksa terus ngajakin saye maen congklak Bu…

Komala : Le Hawle,Hindun-Hindun kenape jadi begini ye…baek deh Ra`usin,kalo di situ ude ambil keputusan.

Ra`usin : Terime kasih Bu ,tar sueart talak nye ane anter…

Ead dah bener-bener nih si Hindun….kek kek kek…..

Di kutip dari : Potret Budaya Betawi karangan Dato Ridwan Saidi (Humor Dalam Masyarakat)

Kategori:CERITA
  1. Belum ada komentar.
  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: